Aanleveren

Welk bestand moet ik aanleveren voor het drukken/printen van een product?

Lever je bestanden bij voorkeur aan in PDF of eventueel een hoogwaardig JPG-bestand, voor alle afwerkingen geldt 1 cm afloop rondom. Lever je bestanden zónder snijtekens aan.

Dus, een drukwerk bestand, .EPS of een .ai bestand maar het “allerliefste” een drukklaar PDF bestand. Graag de teksten omzetten naar lijncontouren. Wij kunnen geen bestellingen printen/drukken met een JPG, GIF of een BMP bestand die als een klein resolutie bestand zijn opgeslagen. Uitzondering: Foto’s van hoge kwaliteit, formaat etc. 

In het kort;
Hoe kan ik mijn logo of beeldmateriaal aanleveren? – Wij controleren de aangeleverde bestanden altijd handmatig. Hieronder enkele tips om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.  

Wit in bestand geef je aan als Spot_1

Bestand – Wij ontvangen graag een drukwerkbestand.  
Logo’s – Logo’s kunnen worden aangeleverd in de volgende formaten: EPS, AI of in PDF-formaat. 
Foto’s – Foto’s moeten worden aangeleverd in een hoogwaardig JPG-formaat. Een foto met een bestandsgrootte van 2 of 3 MB zal doorgaans voldoende zijn om tot een goede drukkwaliteit te komen.  

Afloop / extra ruimte voor afwerking – Alle bestanden graag schoonsnijden/contoursnijden: 1 cm rondom/per zijde. Let op: graag geen snijtekens plaatsen.

Een .JPG opslaan als .PDF? Niet doen!
Wanneer wij een .JPG ontvangen en aangeven dat dit bestand omgezet dient te worden naar een .PDF dan denken veel klanten dat het probleem opgelost is door ‘even het .JPG logo op te slaan als .PDF’. Dit is echter niet de juiste oplossing, aangezien het dan een .PDF zal worden met een ingesloten .JPG afbeelding. Deze afbeelding blijft echter een pixelplaatje en wordt daarmee dus geen lijnbestand.

Online bestellen in 5 stappen: – Plaats je bestelling online – upload de bestand(en) – je ontvangt een proefbestand per email – na je akkoord gaan we over tot printen/drukken – gemiddelde levertijd is 5  werkdagen.

———————————————————————————————————————————

Het opmaken van bestanden

Bij het opmaken van PDF-bestanden voor digitale prints, wil je kwaliteitsverlies voorkomen. Normaal gesproken geldt: hoe hoger de resolutie, hoe scherper de print. Lever echter geen onnodig grote bestanden aan.

Maak tijdens de opmaak van jouw PDF-bestand een inschatting, welke resolutie geschikt is voor de toepassing.

Tips voor een optimaal resultaat

  • – Maximaal 30.000 pixels per zijde, maximaal 1 gb aangegeven bij afbeeldingsgrootte in Photoshop.
  • – Voor alle afwerkingen geldt: 10 mm afloop rondom. 
  • – Gebruik nooit de optie aanleveren als JPG om bestanden groter op te maken dan voor PDF mogelijk is.
  • – Wij raden downsamplen tijdens het opslaan van de PDF af.
  • – Pas de resolutie aan bij werken op schaal.
  • – Pas zip compressie toe, zodat er geen kwaliteit verloren gaat.

Tenslotte, afvlakking zorgt in bepaalde gevallen voor zwaardere, moeilijker te verwerken bestanden.

Lettertypen en lettercontouren

Zet actieve tekst indien mogelijk om naar lettercontouren. Zo worden teksten vastgelegd en veiliggesteld en kunnen we de bestanden eventueel openen om te controleren en/of bewerken. Zorg er in ieder geval voor dat lettertypen ingesloten worden in de PDF.