Wit en aanleveren bestanden

Welk bestand moet ik aanleveren voor het drukken/printen van een product?

Lever je bestanden bij voorkeur aan in PDF of eventueel een hoogwaardig JPG-bestand, voor alle afwerkingen geldt geen afloop. Lever je bestanden zónder snijtekens aan.

Dus, een drukwerk bestand, .EPS of een .ai bestand maar het “allerliefste” een drukklaar PDF bestand. Graag de teksten omzetten naar lijncontouren. Wij kunnen geen bestellingen printen/drukken met een JPG, GIF of een BMP bestand die als een klein resolutie bestand zijn opgeslagen. Uitzondering: Foto’s van hoge kwaliteit, formaat etc. 

In het kort;
Hoe kan ik mijn logo of beeldmateriaal aanleveren? – Wij controleren de aangeleverde bestanden altijd handmatig. Hieronder enkele tips om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.  

Wit in bestand geef je aan als Spot_1

Bestand – Wij ontvangen graag een drukwerkbestand.  
Logo’s – Logo’s kunnen worden aangeleverd in de volgende formaten: EPS, AI of in PDF-formaat. 
Foto’s – Bijvoorbeeld JPG, PNG, BMP of Tiff zie instructie voor maken witlaag, wij brengen deze NIET aan.

Afloop / extra ruimte voor afwerking – Geen afloop.

Een .JPG opslaan als .PDF? Niet doen!
Wanneer wij een .JPG ontvangen en aangeven dat dit bestand omgezet dient te worden naar een .PDF dan denken veel klanten dat het probleem opgelost is door ‘even het .JPG logo op te slaan als .PDF’. Dit is echter niet de juiste oplossing, aangezien het dan een .PDF zal worden met een ingesloten .JPG afbeelding. Deze afbeelding blijft echter een pixelplaatje en wordt daarmee dus geen lijnbestand.

Online bestellen in 5 stappen: – Plaats je bestelling online – upload de bestand(en) – gemiddelde levertijd is 5  werkdagen.

———————————————————————————————————————————

Het opmaken van bestanden

Bij het opmaken van PDF-bestanden voor digitale prints, wil je kwaliteitsverlies voorkomen. Normaal gesproken geldt: hoe hoger de resolutie, hoe scherper de print. Lever echter geen onnodig grote bestanden aan.

Maak tijdens de opmaak van jouw PDF-bestand een inschatting, welke resolutie geschikt is voor de toepassing.

Lettertypen en lettercontouren

Zet actieve tekst altijd om naar lettercontouren. Zo worden teksten vastgelegd en veiliggesteld en kunnen we de bestanden eventueel openen om te controleren en/of bewerken.

WITLAAG MAKEN

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de steunkleur wit toe te voegen in een Tiff, JPG, BMP, PNG.

Wit in vector bestanden.

Om wit zichtbaar te hebben maak je in Illustrator of Coreldraw een spotkleur aan met de naam Spot_1, deze gebruik je voor alles wat wit moet zijn.
Let op een verloop van donker naar wit, dan moet het wit ook Spot_1 zijn.

Bij vragen bel mail of app naar ons.