Wat is DTF printen

Wat is DTF Printing (Direct To Film Printing)? Het DTF-proces houdt in dat een afbeelding eerst in full color op een transparante ondergrond wordt gedrukt en daarna wordt overgezet naar het textiel. Deze nieuwe manier van textiel bedrukken heeft grote voordelen omdat het milieuvriendelijk is en er al geleverd kan worden vanaf 1 stuks. Praktisch alle stoffen zijn te bedrukken zoals Katoen, Polyester, gemengde weefsels, Nylon, Leer, Viscose en vele andere soorten.

Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat DTF bedrukkingen op bijna alles toepasbaar zijn en verschillende voordelen hebben zoals dat ze erg rekbaar zijn en vele malen gewassen kunnen worden (wij hebben het getest tot 60 keer wassen op 40°C graden). Na de 60 wasbeurten is er nauwelijks verschil te zien ten opzichte van de eerste wasbeurt, de prints blijven dus van topkwaliteit.

Er moet wel rekening mee worden gehouden dat er niet over de prints gestreken kan worden en dat ze niet in de wasdroger kunnen. Wasdrogers hebben allemaal zo hun eigen temperaturen en deze kunnen zo hoog oplopen dat ze de prints kunnen beschadigen. De levertijden zijn met deze technieken ook sneller omdat het maken van deze bedrukkingen aanzienlijk sneller gaat dan de andere technieken.

Bij DTF printen wij full color direct op transparante film, daarna brengen wij de lijmlaag (poeder) aan op de print en gaat deze door een droger. Als de print door de droger is geweest is deze direct klaar om te bedrukken. De print is zeer helder van kleur, gemakkelijk aan te brengen en voelt dun aan op de textiel.

-Geen “cracking”
-Levendige kleuren
-Geen verkleuring
-Zacht gevoel


Waarom zelf printen?
Bestel bij Dinoprint.nl

Super snelle levering.

Alle soorten opdruk mogelijk, combineren is besparen.

Audley printer